Onze Winkel

In de winkel van Museum Weesp vindt u veel leuke hebbedingen die te maken hebben met porselein, chocolade en natuurlijk bier en jenever.
Er is een mooi assortiment boeken over de geschiedenis van de stad Weesp verkrijgbaar.
Voor een leuk aandenken aan uw bezoek aan Museum Weesp is er volop keuze in onze museumwinkel.

Nieuw

In samenwerking met de Historische Kring Weesp zijn prachtige oude ansichtkaarten van de stad opnieuw uitgegeven. Deze kosten € 1,50 per stuk.

Catalogus Grensverlegger Van Houten

Museum Weesp vertelt het verhaal van Weesp en de catalogus Grensverlegger Van Houten is vooral ook een verhaal van Weesp. Over hoe een kleine stad groot kan zijn.
De naam Van Houten zal voor altijd aan Weesp verbonden blijven. De tentoonstelling Van Houten Grensverlegger houdt de geschiedenis van het bedrijf levend, door in woord en beeld te laten zien hoe belangrijk de fabriek voor Weesp was. Niet alleen voor de economie, maar ook voor de openbare ruimte en het sociale leven. En niet te
vergeten voor de kunst.

In deze catalogus vindt u prachtige verpakkingen, merchandise en reclameposters, ontworpen door bekende kunstenaars van die tijd.
De sporen van het tijdperk Van Houten zijn nog steeds in het straatbeeld te zien en de magie van de chocoladefabriek is nog lang niet uitgewerkt. Tot in lengte der dagen zal het in dit stadje een beetje naar cacao ruiken.
Dat is maar goed ook, want Weesp is trots op zijn wereldmerk Van Houten.

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(020) 254 69 45

Voor openingstijden klik hier.

Volg ons ook Facebook (museuminweesp) en Instagram (museum_weesp), voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden welkom.