Over het museum

Vrijwilligers

Museum Weesp wil aansprekende en vernieuwende presentaties en evenementen organiseren en wil daarbij graag de bewoners, bezoekers en bedrijven van Weesp en omstreken betrekken. Zo kunnen we met zijn allen trots zijn op dit museum dat een culturele en historische ontmoetingsplek wil bieden voor de stad en de regio.

Het museum kan (en wil) niet bestaan zonder vrijwilligers. Zij verzorgen veel zaken en activiteiten in het museum en vormen met hun achterban een vitaal netwerk met veel kennis van en over de stad.

We hebben op diverse gebieden vrijwilligers nodig te weten:

Medewerker Gastvrijheid

Het enthousiast ontvangen van de bezoekers is één van de hoofdtaken van een medewerker gastvrijheid. Naast het bedienen van de kassa, geven we de bezoekers ook een globale uitleg over de inhoud van het museum. Eerst wordt er een aantal malen meegelopen met een ervaren vrijwilliger en daarna wordt men, conform persoonlijke voorkeur, ingedeeld in een rooster. (gewenst 2 dagdelen per maand). In 2024 gaan we over naar een nieuw planningsysteem waarbij vrijwilligers zichzelf in kunnen plannen, Het Rooster. 

Rondleiders 

Kennisoverdracht van mens op mens. Een rondleiding langs de topstukken van de collectie. Een spannende tocht door de pijnkamer en de kerkers van het stadhuis. Een presentatie speciaal gericht op de bijzondere collectie porselein. Alles kan. Na een periode van inlezen, meelopen met ervaren rondleiders en het volgen van een cursus rondleiden, kan je je rondleider van Museum Weesp noemen.

 

Begeleiders kinderactiviteiten

Voor het begeleiden van groepen leerlingen uit zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs zoekt het museum ervaren enthousiastelingen. Mensen die het leuk vinden om kennis over te brengen op kinderen. Daarnaast biedt het museum een speciaal kinderprogramma voor individuele bezoekers. Knutselen, spelen en leren over het stadhuis en de collectie van het museum.

Vrijwilligerswerk waarbij het gaat over educatie en plezier!

Wat kun je als vrijwilliger van ons verwachten?

Museum Weesp vindt het heel belangrijk dat vrijwilligers het naar hun zin hebben en samen met de collega vrijwilligers een juiste bijdrage leveren aan de toekomst van het Museum.

We organiseren regelmatig uitjes en ook het bijwonen van lezingen en meegaan met rondleidingen staat open voor onze vrijwilligers.

Maar het belangrijkste voor ons is:

Bedanken zit ‘m niet in een beloning, maar in waardering voor onze vrijwilligers.

Aanmelden

Je kan al vrijwilliger worden door een paar uur per maand te helpen, maar meer mag natuurlijk ook! Voor alle taken wordt je ingewerkt en waar nodig en wenselijk deelnemen aan trainingen. 

Meld je nu aan als vrijwilliger door een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer naar museumweesp@amsterdam.nl . Of bel voor meer informatie naar Lisette Stins: 020-2546945

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(020) 254 69 45

Voor openingstijden klik hier.

Volg ons ook Facebook (museuminweesp) en Instagram (museum_weesp), voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden welkom.