MUZIEK in WEESP

Tentoonstelling over de muzikale herinneringen van Weesp

23 november 2019 t/m 13 april 2020

Muziek is van alle tijden en van alle culturen, toch kent elke tijd en elke cultuur zijn eigen muzikale twist. Museum Weesp toont in deze wisseltentoonstelling de verbinding van Weespers met elkaar door muziek.

Muziek bij feesten en muziek bij herdenken

Muziek is een uiting van vele soorten emoties; van heel diep verdriet tot uitbundige vreugde. Zo organiseerden Weespers al in de 19e eeuw concerten om geld op te halen voor de aller armsten van de stad. En vanaf het begin van de 20e eeuw treden koren en orkesten in Weesp gezamenlijk op bij herdenkingen en bij feesten. Om de saamhorigheid van de arbeiders van Van Houten te stimuleren, werd er een muziekvereniging opgericht. Muziek is een rode draad door het verleden van de inwoners van Weesp.

Muziek en de jeugd

De jaren zestig en zeventig was muziek het domein van de jongeren. Tal van initiatieven en muziekpodia ontstonden in de stad. Vele inwoners van Weesp hebben levendige herinneringen aan deze tijd. Museum Weesp wil deze herinneringen oproepen, door voorwerpen uit deze tijd te tonen en bezoekers te vragen hun eigen verhaal te delen.

Vandaag de dag zijn er vele evenementen en initiatieven in de stad, zoals het Sluis en Bruggenfeest, het Kamermuziekfestival in de Van Houtenkerk, het concert aan de steiger, het korenfestival en natuurlijk de jeugd. Elke dag worden er nieuwe herinneringen gemaakt!

 

In Museum Weesp delen we deze gezamenlijke herinneringen aan muziek in Weesp.

Poster expositie muziek in Weesp

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(0294) 491 245

Voor openingstijden klik hier.

Volg ons ook Facebook (museuminweesp) en Instagram (museum_weesp), voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.