Nu te zien

Binnenkort te zien

Chocolade (26 oktober t/m 22 april)

Van Godendrank tot genieten voor iedereen

Al vanaf de oudheid was de cacaoboon in Zuid-Amerika een kostbaar goed. De Maya’s en Azteken gebruikten het als basis voor een ‘godendrank’, die volgens een exclusief recept bereid werd en een geneeskrachtige werking zou hebben. De kruidige – en waarschijnlijk alcoholische – drank was voorbestemd voor de elite en alleen de allerrijksten én krijgers die ten oorlog trokken, kenden de smaak. 

Duizenden jaren later is chocolade overal te koop en gaat er geen feest voorbij zonder chocoladetraditie: chocoladeletters, kerstkransjes of paaseieren, ze zijn niet meer weg te denken en toch zijn deze traditionele lekkernijen veel minder oud dan vaak wordt gedacht. 

Hoe de cacaoboon van goddelijk product een lekkernij voor iedereen werd, ontdek je op de tentoonstelling Chocolade van 26 oktober t/m 22 april in Museum Weesp. Van het oudste, geheime recept voor godendrank en de productie door de eeuwen heen, tot de chocoladerevolutie van Van Houten; het komt allemaal aan bod. En hoe komt het dat chocolade tegenwoordig weer steeds exclusiever wordt?

Er is ook volop gelegenheid om zelf te genieten: maak chocoladedecoraties of schilder met chocolade tijdens een van de speciale workshops, of kom naar een lezing over de meisjes van Van Houten.

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(0294) 491 245

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp) voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.