Over het museum

Vrijwilligers

Vrienden & vrijwilligers

Museum Weesp wil aansprekende en vernieuwende presentaties en evenementen organiseren en wil daarbij graag de bewoners, bezoekers en bedrijven van Weesp en omstreken betrekken. Zo kunnen we met z'n allen trots zijn op dit museum dat een culturele en historische ontmoetingsplek wil bieden voor de stad en de regio.

Hierbij heeft het museum uw hulp nodig.

Vrijwilligers gezocht!

Het museum kan (en wil) niet bestaan zonder vrijwilligers. Zij verzorgen veel zaken en activiteiten in het museum en vormen met hun achterban een vitaal netwerk met veel kennis van en over de stad.

Ook U kunt het museum helpen door vrijwilliger te worden. Er is veel te doen in het museum. Onderstaande vrijwilligerfuncties staan open:

 

Begeleiders voor kinderactiviteiten

Voor het begeleiden van groepen leerlingen uit  zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs zoekt het museum ervaren enthousiastelingen. Mensen die het leuk vinden om kennis over te brengen op kinderen. Daarnaast biedt het museum een speciaal kinderprogramma voor individuele bezoekers. Knutselen, spelen en leren over het stadhuis en de collectie van het museum. Vrijwilligerswerk waarbij het gaat over educatie en plezier!

 

Sociale media en website beheerder

Het museum heeft een vernieuwde website en is actief op Facebook, Instagram en Twitter. Een vrijwilliger die nieuws ziet, van schrijven en fotograferen houdt, is van harte welkom om het nieuws over het museum de wereld in te sturen. 

 

Rondleiders

Kennisoverdracht van mens op mens. Een rondleiding langs de topstukken van de collectie. Een spannende tocht door de pijnkamer en de kerkers van het stadhuis. Een presentatie speciaal gericht op de bijzondere collectie porselein. Alles kan. Na een periode van inlezen,  meelopen met ervaren rondleiders en het volgen van een cursus rondleiden, kunt u zich rondleider van Museum Weesp noemen. Vrijwilligerswerk met heel veel voldoening.

 

Aanmelden

U kunt al vrijwilliger worden door een paar uur per maand te helpen; meer mag natuurlijk ook!

Voor alle taken zult u worden ingewerkt en waar nodig en wenselijk deelnemen aan trainingen. 

Meld u nu aan als vrijwilliger door een email te sturen naar MuseumWeesp@weesp.nl met uw naam en adres. 

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(0294) 491 245

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp) voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.