Nu te zien

Wisseltentoonstelling

'Uitgelicht, de bijzondere kanten van Weesper monumenten'

Weesp is een monumentenstad. Er zijn zelfs zo veel monumenten dat mensen door de bomen het bos niet meer zien, zo vreest Museum Weesp. Daar wil het museum iets aan doen. Zondag 15 oktober start er een nieuwe expositie 'Uitgelicht', die de bezoekers op een andere, nieuwe manier naar de Weesper monumenten moet laten kijken.

"Kijk naar de plattegrond en je ziet de contouren van de Vesting en daarmee de rol van de stad in de verdediging van Amsterdam. Kijk naar de molens en je voelt de bedrijvigheid van Weesp als kloppend hart van het landelijke gebied. Luister naar het carillonconcert op de marktdag en je voelt de culturele rijkdom. Weesp ademt in alles zijn rijke historie."

Ieder monument heeft wel iets bijzonders of een tot nu toe verborgen geheim. 'Uitgelicht' gaat hierop in. Zo ontdekken de bezoekers hoe Weespers via crowdfunding een kerk hebben gesticht, komen zij erachter waar en wanneer de bomen zijn geplant waarvan molen de Vriendschap is gebouwd en krijgen zij een kijkje in de militaire geheimen van Fort Ossenmarkt. De expositie 'Uitgelicht' is tot 18 maart 2018 te zien en te beleven.

 

IMG_5894.JPG

 

 

Rondleidingen in Weesper Monumenten

In het kader van de tentoonstelling 'Uitgelicht' organiseert Museum Weesp rondleidingen in een aantal monumenten in de stad. Want een gebouw leer je natuurlijk het best kennen, als je het zelf bezoekt!

Zie onderstaand overzicht voor de data. Alle rondleidingen starten om 14:00 in Museum Weesp. De kosten bedragen een toeslag van € 3,50 op de entreeprijs. Klik hier voor meer informatie over deze activiteiten.

Zondag 21 januari  
Rondleiding Grote Kerk -of Laurenskerk

Zaterdag 27 januari 
Rondleiding Molen de Vriendschap

Zondag 11 februari
Rondleiding Fort op de Ossenmarkt

Zondag 18 februari  
Rondleiding Grote Kerk -of Laurenskerk

Zaterdag 24 februari   
Rondleiding Molen de Vriendschap

Zaterdag 3 maart 
Rondleiding Molen de Vriendschap

Zondag 11 maart  
Rondleiding Fort op de Ossenmarkt

Zondag 18 maart    
Rondleiding Grote Kerk -of Laurenskerk



 

 

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(0294) 491 245

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp) voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.