Beleef het mee in Museum Weesp

Sinds de modernisering is Museum Weesp niet alleen een kijk en leermuseum maar ook een doe en beleef museum. Veel 'doedingen' in de verschillende zalen zorgen voor een interactief bezoek in het museum waardoor het ook voor de kinderen een leuk uitje is geworden.

Kruip in de huid van graaf en gravin Van Gronsveld Diepenbroick

Heeft u ook ooit wel eens in die prachtige kostuums uit de 18e eeuw willen stappen en heel stijlvol uw kopje thee uit een porseleinen kopje willen drinken? Dan is dit uw kans! Tover u zelf om tot een heuse graaf en gravin, maak een selfie en upload uw foto op onze Facebookpagina. De mooiste foto maakt kans op een leuke prijs!

Ooit wel eens archeoloogje gespeeld?

In de archeologiezaal in het museum vind je een heuse archeologievindplaats. Graaf in het zand en kijk of jij de beste archeoloog bent!

Deel uw herinneringen aan Weesp

In de industrie en nijverheidszaal treft u diverse foto's aan van het Weesp van weleer. Heeft nog een mooi verhaal over het vroegere Weesp, heeft u bijvoorbeeld bij Van Houten gewerkt of één van de andere industrieën die Weesp rijk was en wilt u uw herinneringen delen? Pak een kaartje van de wand en beschrijf uw herinnering. Samen maken we de geschiedenis van Weesp compleet!

Het stadhuis en haar kerkers

Het stadhuis van Weesp was vroeger ook een gerechtsgebouw. De vierschaar met vrouwe Justitia herinneren ons hier nog aan. Maar ook de twee kerkers die het stadhuis rijk is. In de kerker waan je je even gevangene, de voelbare kou, omringd zijn door ratten en een strobed maakt het gevoel even compleet. Maak een selfie in de schandpaal en deel deze met uw vrienden op social media. Succes gegarandeerd!

De Van Houtenfabriek in het klein

In één van de Van Houtenzalen treft u een model van het productieproces van de Van Houten chocolade aan. Zet de machine aan en zie hoe de cacaoboon tot chocolade werd gemaakt.

Miniatuurstadhuis

In de entreehal vind je het stadhuis op schaal. Open de deuren en ramen en laat je verrassen door de kijkdozen!

Plan uw bezoek

Adres

Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
(0294) 491 245

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp) voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.

 

Bereikbaarheid

Vanaf NS station Weesp 10 minuten lopen.

Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.

Toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden toegestaan.