Schoolbezoek

Algemene informatie

Museum Weesp heeft een leuk, actief en leerzaam programma voor leerlingen van het primair onderwijs. Tijdens hun bezoek aan het museum wordt het leven van vroeger in Weesp voor de kinderen voelbaar en zichtbaar gemaakt.

Museum Weesp heeft als doel om cultureel erfgoed van Weesp onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Dit gebeurt met passend educatief lesmateriaal, aansluitend bij de betreffende kerndoelen uit het basisonderwijs. Het cultureel erfgoed op het gebied van ondernemers, bestuurders en de welvaart van de stad wordt zichtbaar gemaakt en beleefd. Leerlingen zullen de wereld om zich heen met andere ogen gaan bekijken!

Samen kijken naar bijzondere gebruiksvoorwerpen, kunst of monumentale gebouwen uit Weesp (beschouwen), daarna zelf aan de slag in het museum (productie) en vervolgens een gezamenlijke afsluiting (reflectie).

Afgestemd op de leeftijdsgroepen ontdekken de kinderen hoe mensen hier vroeger leefden; ze maken kennis met voorwerpen van gewone mensen van vroeger, het bijzondere Weesper porselein voor de aller rijksten, de grote chocolade fabrikant, de welvaart door de productie van bier en jenever, het stadhuis en andere monumenten uit de stad Weesp.

Zelforiëntatie en kijk op de omgeving, gebouwen, monumenten en kunst komen aan bod. De onderwerpen sluiten aan bij de educatieve kerndoelen voor het basisonderwijs waardoor een bezoek

aan het museum gemakkelijk te integreren is in een jaarprogramma.

Tijdens het bezoek worden de leerlingen opgedeeld in groepjes en begeleid door medewerkers

van het museum.

Een programma duurt ongeveer 60 minuten.

Kosten: € 3,- per kind.

Voor boekingen of meer informatie, neem contact met ons op via museumweesp@weesp.nl

20160702_145306.jpg

Groep 3-4

Kijk hier voor het programma.

DSCN2997.JPG

Groep 5-6

Kijk hier voor het programma.

20160702_144750.jpg

Groep 7-8

Klik hier voor het programma

DSCN2963.JPG