Schoolbezoek

Groep 3 en 4

Thema: aardewerk en porselein

Van archeologische opgravingen tot de deftigste theeserviezen van Weesper porselein.

Onder begeleiding van een ervaren educatiemedewerker gaan we aan de slag met het onderzoeken van scherven en bewonderen we het ‘witte goud’ in het museum.

Groep 5 en 6

Thema: Stadhuis en monumenten in de stad

Kerkers, rechtspraak, pijnkamer en een spannende, verborgen trap in het stadhuis. Dat gaan we meemaken! Onze ervaren educatiemedewerker laat deze verborgen plekken zien. Weesp heeft met ruim tweehonderd monumenten een zichtbaar en rijk historisch verleden. Wij zoomen in op de geheime plekjes van deze gebouwen.

Groep 7 en 8

Thema grondstoffen en industrie

Chocolade, jenever, bier en porselein, daar mag Weesp heel erg trots op zijn! Met zijn strategische ligging is Weesp van oudsher een echte maak-stad. Samen met onze ervaren educatiemedewerker gaan we aan de slag met de ingrediënten van chocolade, jenever, bier en porselein. Hoe hip was porselein, hoe populair was jenever en hoe baanbrekend vernieuwend was Van Houten. Hoe werden deze bedrijven zo succesvol en wat ging er mis.

1381BB Weesp
museumweesp@weesp.nl

Prijzen voor scholen

€ 2,-       entree per leerling (begeleiding gratis)