Rondleidingen en arrangementen

Dagje historisch Weesp met rondvaart

DAGJE HISTORISCH WEESP MET RONDVAART

Weesp, parel aan de rivier de Vecht. Ontdek het historische centrum met de oude straatjes en monumenten, de vele terrassen aan het water, de bijzondere winkels en ruime keuze aan restaurants.

Weesp, een combinatie van stadse allure en gemoedelijke gezelligheid. En je bent er zo! Zowel met de auto, trein en de boot. De ideale bestemming dus voor een bezoek.

Bekijk Weesp eens vanaf het water want er is veel te zien. Vanaf het varende informatiehuis 'de Vuurlinie'.  komen we langs prachtige huizen, woonboten en historische gebouwen zoals het oude zwembad en de nog draaiende molen de Vriendschap.

Zie, proef en ervaar de Weesper specialiteiten zoals Wispe bier, Anker Jenever, Weespermoppen en een ijsje van Nelis. Bezoek het historische Stadhuis met de originele kerkers van toen het stadhuis ook een gerechtsgebouw was. Museum Weesp is bovenin het stadhuis gehuisvest. Momenteel is er de prachtige tentoonstelling 'Uit de schaduw', maar de collectie Weesper en Hollands porselein en de historische archieven van Cacaofabriek C.J. van Houten en de Magneet rijwielfabriek zijn net zo indrukwekkend.
Sluit een dagje Weesp af met een (gratis) bezoek aan de Theetuin of de boerderij de Groene Griffioen. Leuk voor de kinderen is speeltuin Don Bosco. De cafees en vele terrassen aan het water nodigen uit tot een drankje en de diversiteit aan restaurants biedt voor elk wat wils, van een Franse bistrot tot pizza, de Hollandse pot of culinaire specialiteiten.
Kortom, Weesp heeft het allemaal. Ontdek Weesp door het boeken van het arrangement.

PROGRAMMA | WOENSDAG

• Van 10:00 - 10:30 uur ontvangst met koffie/thee bij Cafe 't Helletje | opstapplaats Vuurlinie
  • Van 10:30 - 11:15 uur vertrek per boot van Weesp naar Fort Uitermeer
  • Van 11:15 - 12:00 uur kort verblijf met wandeling over het fort
  • Van 12:00 - 12.45 uur terugtocht per boot van Fort Uitermeer naar Weesp | Cafe 't Helletje
  • Van 12.45 - 13:45 uur lunch bij Cafe 't Helletje
  • Van 13:45 - 15:00 uur stadswandeling met gids door Weesp, proeverij van Weesper specialiteiten en een ijsje bij IJssalon Nelis.De wandeling eindigt bij het Museum Weesp.
  • Van 15:00 - 16:00 uur rondleiding door Museum Weesp
  • Van 16:00 - 16:15 uur wandelen van het Museum naar Cafe 't Helletje
  • Van 16:15 - 17:00 uur consumptie met bitterbal bij Cafe 't Helletje; einde programma

WANNEER

Bekijk de actuele data op www.welkominweesp.nl

KOSTEN

Van € 59,- p.p. all-in. Dit is inclusief lunch, versnaperingen en het beschreven programma.

RESERVEREN

De arrangementen zijn alleen online te reserveren. U kunt reserveren via de website van Weesp Marketing.

VOORWAARDEN

• Minimale deelname: 6 personen | maximaal aantal personen per vaart: 12
  • Het programma kan zonder voorafgaande communicatie worden gewijzigd of geannuleerd
  • Bij harde wind is er geen afvaart mogelijk
  • Bij annulering van de vaart op de dag zelf volgt er een gewijzigd programma
  • Bij annulering van de vaart voorafgaand aan de geboekte reis zijn er 3 mogelijkheden:
  1. U krijgt uw geld terug
  2. U wordt omgeboekt naar een andere dag
  3. U volgt een gewijzigd programma en krijgt een deel van uw geld terug

Tenslotte

• Bij annulering van uw boeking gelden de bepalingen uit de algemene voorwaarden van Weesp Marketing
  • De boot 'de Vuurlinie' is toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • De aanbieding geldt niet in combinatie met andere kortingen of acties

Voor openingstijden klik hier.

Volg ons ook op Twitter (@museumweesp), Facebook (museuminweesp) en Instagram (museum_weesp), voor nieuwtjes, extra informatie en vragen.