Goed nieuws van de meubelmaker

(door vrijwilliger Rogier de la Rive Box - wo 15 mrt 2017)

Dinsdagochtend, half acht. Daar gaat mijn mobieltje. Jemig, waar had ik die gisteren gelegd? Te laat, de vaste telefoon gaat. Wim Vree aan de lijn. Of ik even langs wil komen. Hij met zijn karakteristieke lage stem. Dan weet je nooit of het heel goed of heel slecht nieuws is... Gauw nog even een ontbijtje en naar de werkplaats, bij ons aan de overkant.

Dat was dus goed nieuws! Tussen de machines en gereedschappen staan daar de vier vitrines te pronken. En één tafel is klaar, aan de tweede wordt gewerkt. En vanmiddag zijn ze gereed. Ik sta met verbazing te kijken. Want ik mag ze dan wel ontworpen hebben, hoe de onderdelen verbonden zouden worden heb ik aan Vree overgelaten. Geen schroef of bout te zien! Daaraan herken je een vakman.

2017-03-14-08.06b.jpg

Twee van zijn mannen waren nog bezig met de laatste klussen.  Vanmiddag worden ze afgeleverd. En vanmorgen kan ik bij Pover het materiaal en gereedschap ophalen om de vitrines met de andere vrijwilligers af te kunnen werken.

2017-03-14-08.06.jpg

Tijdens de nieuwjaarstoespraak verklaarde de burgemeester dat hij verrast was over het besef van ‘eigenaarschap’ dat hij bij Weespers voelde over hun stad. Dat heb ik ook gevoeld tijdens de voorbereiding van de tentoonstelling. Zo gaat het dus als Weespers iets voor hun stad kunnen doen: Van harte!