De zaal is nog leeg...

(door conservator Lisette Zijp - di 14 mrt 2017)

De eerste wisselexpositie van het vernieuwde Museum Weesp is in aantocht. Al weken wordt er door een enthousiast team hard gewerkt aan de presentatie waarmee we willen laten zien wat we waard zijn.

We duiken de archieven in, leggen contacten met potentiële sponsoren, we schrijven teksten, verzamelen beeldmateriaal, selecteren de collectie, ontwerpen expositiemeubilair, maken promotiemateriaal, ontwerpen een facelift voor de expositieruimte, zijn actief op sociale media, organiseren een feestelijke opening en publiceren vanaf vandaag een blog.

In mijn hoofd is de tentoonstelling al af. Hoe vaak heb ik de teksten al gelezen, gewikt en gewogen over een archiefstuk? Ik zie het schilderij van de gravin van Gronsveld-Diepenbroick-Impel met Afrikaanse bediende Cocquamar Crenequie al schitteren tegen de nieuw beklede wand van het monument. Als ik mijn ogen sluit, verbeeld ik mij dat er bezoekers rondlopen in de expositie, in onze prachtige, vernieuwde wisselexpositieruimte.

Maar … HELP, als ik mijn ogen open, staat er nog niets. Werkelijk niets!

Lege expositiezaal 1.jpg

Lege expositiezaal 2.jpg

RUSTIG …alles is in gang gezet. Alles loopt. Iedereen weet wat hij of zij moet doen. Het is een strakke, maar haalbare planning. Uit ervaring weet ik dat de oplevering van een expositie altijd stressvol is en ook dat het altijd goed komt, maar toch … dit is de eerste voor mij voor Museum Weesp. Ik wil de bezoeker zo graag een presentatie laten zien, zoals het er in mijn hoofd al uit ziet. Nog even heel hard werken voor de opening, dat is een ding dat zeker is.