Zondag 18 maart: Bezoek de Grote Kerk

Deze winter kunt u bij Museum Weesp genieten van rondleidingen op verschillende plekken in de stad.

In onze wisseltentoonstelling ‘Uitgelicht’ worden de bijzondere kanten van vier Weesper monumenten belicht. Maar monumenten leer je natuurlijk pas écht kennen, als je ze daadwerkelijk bezoekt! Museum Weesp biedt u deze winter daarom rondleidingen in een aantal prachtige gebouwen.

RBT Laurenskerk 7.jpg

Eén van de gebouwen die u kunt bezoeken, is de Laurenskerk, ofwel Grote Kerk. De kerk werd tussen 1429 en 1462 als laatgotische kruiskerk gebouwd, op de plek waar eerder een romaanse kerk had gestaan. In 1577 ging de kerk over in protestantse handen. Daarbij ging een groot deel van het kerkmeubilair verloren, maar het gotische koorhek uit ca. 1525 bleef behouden. Tegenwoordig wordt de kerk gebruikt door de Protestantse Gemeente Weesp en Driemond.
Het programma ziet er als volgt uit: na een bezoek aan de tentoonstelling in het museum, wordt u opgehaald door een ervaren gids die u meeneemt naar de Laurenskerk. Daar krijgt u een rondleiding waarin u alles te weten komt over de geschiedenis van dit gebouw. Na afloop van de rondleiding kunt u eventueel nog de rest van de collectie in Museum Weesp bezoeken.

Data en praktische informatie

De Grote Kerk of Laurenskerk is te bezoeken op:

- zondag 21 januari, 14:00 uur

- zondag 18 februari, 14:00 uur

- zondag 18 maart, 14:00 uur

We verzamelen in Museum Weesp. Voor deze activiteit geldt een toeslag van € 3,50 op de entreeprijs

Naast de Grote Kerk -of Laurenskerk kunt u deze winter ook Molen de Vriendschap en het Fort aan de Ossenmarkt bezoeken. Deze activiteiten zijn een samenwerking tussen Museum Weesp, Molen de Vriendschap, de Grote Kerk en de Historische Kring.