Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.

Activiteiten kinderen

Voor alle activiteiten:

Start om 14.00 uur (tenzij anders is aangegeven).

Entree: volwassenen € 5/senioren (65+) € 4 /kinderen 6 t/m 18 jr € 3 / Museumkaart en Vriend van Museum Weesp gratis

Bij enkele activiteiten wordt een kleine toeslag gevraagd. Dit staat bij de activiteit.

juni 2017

Woensdag 21/06

Ontdek het museum!

Ga aan de slag met het maken van een nieuwe poster! Maak jij de mooiste?

Leuk voor alle leeftijden.

Activiteiten volwassenen

Voor alle activiteiten:

Start om 14.00 uur

Entree: volwassenen € 5,00, kinderen 6 t/m 18 jr € 3,00 / Museumkaart en Vriend van Museum Weesp gratis

Vrijdag 2 t/m maandag 5 juni

Weespers aan de Wand

Kom oude Weespers aan de wand bewonderen in Museum Weesp.  Tijdens Weespers aan de wand 50% korting op het entree.

Zaterdag 10/06

Stadswandeling en expositie 'Uit de schaduw'

Wat is er nog zichtbaar in de stad van het verleden van de Afrikaanse bedienden van de Weesper notabelen? Waar woonde de burgemeester met zijn Afrikaanse bediende? In welke kerk werd Accra Doura gedoopt tot Abraham Johannes? Bekijk de expositie, wandel mee door Weesp en kijk met andere ogen naar de stad.

Zondag 11/06

Lezing over Hollands porselein

Het Weesper porselein was onderdeel van het ‘Hollands porselein’. Kom naar deze lezing over de historie van het porselein ook wel bekend als het ‘witte goud’!

Zaterdag 17/06

Porselein schilderen

Demonstratie porselein schilderen én ook zelf aan de slag met een bonbonschaaltje of theezakjes-bordje. Altijd leuk!

Zondag 25/06

Rondleiding door het stadhuis

Als voormalig geschiedenisdocent kent wethouder Peter Eijking alle ins- en outs van de historie van het stadhuis van Weesp. Dit wilt u niet missen!

Ontdek het prachtige 18-eeuwse stadhuis van Weesp. Vroeger fungeerde het stadhuis naast stadhuis ook als gerechtsgebouw. De vierschaar met Vrouwe Justitia en twee heuse kerkers herinneren nog aan deze tijd.