Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.

Activiteiten kinderen

Voor alle activiteiten:

Start om 14.00 uur (tenzij anders is aangegeven).

Entree: volwassenen € 5/senioren (65+) € 4 /kinderen 6 t/m 18 jr € 3 / Museumkaart en Vriend van Museum Weesp gratis

Bij enkele activiteiten wordt een kleine toeslag gevraagd. Dit staat bij de activiteit.

april 2017

Woensdag 26/04

Ontdek het museum! Aan de slag met mooie theekopjes maken.

Maak je eigen kopje uit klei en versier het kopje tot een mooi kunstwerk.

Alle leeftijden - toeslag €2

Zondag 30/04

Verkleed je als graaf en gravin met je hele familie!

En maak de mooiste foto!

Alle leeftijden

Activiteiten volwassenen

Voor alle activiteiten:

Start om 14.00 uur

Entree: volwassenen € 5,00, kinderen 6 t/m 18 jr € 3,00 / Museumkaart en Vriend van Museum Weesp gratis

april 2017

Zaterdag 22/04

Porselein schilderen

Demonstratie porselein schilderen én ook zelf aan de slag met een bonbonschaaltje of theezakjes-bordje.

Zondag 23/04

Lezing 'Uit de schaduw - nieuw licht op Afrikaanse bedienden bij Weesper notabelen door Annemieke van der Vegt

Lezing met het thema 'Hoe heette Christiaan? Zoektocht naar een vergeten levensverhaal' door Annemieke van der Vegt.

Zondag 30/04

Rondleiding door het stadhuis

Ontdek het prachtige 18-eeuwse stadhuis van Weesp. Vroeger fungeerde het stadhuis naast stadhuis ook als gerechtsgebouw. De vierschaar met Vrouwe Justitia en twee heuse kerkers herinneren nog aan deze tijd.

mei 2017

Zondag 07/05

Rondleiding expositie 'Uit de schaduw'

Zaterdag 13/05

Stadswandeling en expositie 'Uit de schaduw'

Wat is er nog zichtbaar in de stad van het verleden van de Afrikaanse bedienden van de Weesper notabelen? Waar woonde de burgemeester met zijn Afrikaanse bediende? In welke kerk werd Accra Doura gedoopt tot Abraham Johannes? Bekijk de expositie, wandel mee door Weesp en kijk een met andere ogen naar de stad.

Zaterdag 20/05

Porselein schilderen