Activiteiten kinderen

Voor alle activiteiten:

Start om 14.00 uur (tenzij anders is aangegeven).

Entree: volwassenen € 5/senioren (65+) € 4 /kinderen 6 t/m 18 jr € 3 / Museumkaart en Vriend van Museum Weesp gratis

Bij enkele activiteiten wordt een kleine toeslag gevraagd. Dit staat bij de activiteit.

juli 2017

Woensdag 12/07

Ontdek het museum!

Leuk programma voor de aller-allerkleinsten! Ook voor kleine kinderen is een museum een bron van vermaak en inspiratie. Op het niveau van de kleintjes vertellen we over de collectie en kijken ze hun ogen uit! Een aanrader.

Leeftijd 3 t/m 5 jaar

Woensdag 26/07

Ontdek het museum!

Aan de slag met mooie theekopjes maken! Versier of beschilder je eigen kopje.

Toeslag  €2.

augustus 2017

Woensdag 09/08

Ontdek het museum!

Weesp was vroeger de thuishaven van Van Houten Chocolade. En in de vorige eeuw zelfs de grootste chocolade producent ter wereld! Van Houten chocolade was vooral bekend geworden vanwege de uitvinding van chocoladepoeder om heerlijke chocolademelk van te maken maar ze maakten uiteraard ook overheerlijke chocoladerepen. Vandaag gaan jullie zelf aan de slag en maken jullie zelf een ontwerp voor een chocoladewikkel.

Leeftijd 4 t/m 12 jaar. Geen toeslag.

Woensdag 23/08

Ontdek het museum!

Weesp is bekend om het prachtige Weesper porselein, het eerste porselein in Holland. Het met de hand beschilderen van dit 'witte goud' was een ambacht op zich. Bedenk een leuke afbeelding en beschilder een bonbonschaaltje van porselein!

Leeftijd 6 t/m 12 jaar. Toeslag €2.

Woensdag 30/08

Ontdek het museum!

Kijkje achter de schermen van het stadhuis! Kom op plekken waar je normaalgesproken niet kunt komen.

Leeftijd 6 t/m 12 jaar.  Geen toeslag.